Tadić: Borićemo se za Kiu i Hjundai

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je u Leskovcu proizvođače automobila Hjundai i Kia Motors da ulože svoj kapital u Srbiju.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 16.03.2012.

16:21

Default images

"Vama iz Hjundai i Kia Motors želimo da kažemo da ćemo se za vas boriti", rekao je Tadić prilikom otvaranja fabrike za proizvodnju automobilskih kablova Jura u Leskovcu.

Leskovačka i još tri fabrike Jure u Srbiji proizvode kablove za automobile ove dve firme u Evropi.

"Želimo da dovedemo još najmanje jednog velikog proizvođača automobila u Srbiju, a želimo da se izborimo i za elektronsku industriju - to je Niš, i nećemo se smiriti dok ne dovedemo jednog proizvođača u domenu elektronike", kazao je Tadić.

"To su jednostavni planovi, ali ih je teško ostvariti. Mi smo spremni da 'zalegnemo' za njihovo ostvarenje svom snagom", poručio je Tadić. Predsednik Srbije je izrazio uverenje da će predstavnici Jure poštovati "zakonsku regulativu" Srbije i ocenio da je dolazak te južnokorejske firme šansa za male privrednike.

"Jedan automobil ima između pet i dvanaest hiljada delova. To je šansa za male proizvođače, da pronađu jedan jedini deo koji će proizvoditi u hiljadama serijama, šanse se otvaraju", rekao je predsednik Srbije.

On se obratio i okupljenim radnicima, koji su na kratko prekinuli proizvodnju. "Kvalitet vašeg rada je od odlučujećeg značaja da li će neki drugi građani dobiti posao jer poslovna zajednica širi informacije kao zvuk kroz vodu o tome kako je sa investicijama u Leskovcu, kako se dešavaju stvari sa investicijama u Srbiji", poručio je Tadić.

Tadić je dodao da je takođe važno da svako pojedinačno razume sopstvenu ulogu u tom procesu, jer se bez toga ne možemo izboriti sa izazovima krize. "Svi u svetu tragaju za najboljim uslovima za nova radna mesta, pa je tako i uloga radnika veoma važna, kao i uloga predsednika države ili predsednika vlade", rekao je Tadić.

Naglašavajući da Srbija neće odustati od puta ka EU, jer će se u EU i za 20 godina živeti bolje nego bilo gde drugde u svetu, Tadić je rekao da od toga kakvu će ko ulogu imati zavisi da li ćemo doći do boljeg života.

U leskovačkoj Juri zaposleno je 700, a ranije je najavljen prijem još 1.000 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: