Petrović: Analiziramo cene goriva

Vlada Srbije analizira okolnosti u vezi sa cenom goriva u Srbiji i ukoliko bude potrebno preduzeće odgovarajuće mere, kaže Dušan Petrović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.03.2012.

13:31

Default images

Ministar poljoprivrede i trgovine je rekao da je na povećanje cena goriva u Srbiji uticao skok berzanske cene nafte i pad vrednosti dinara ali i istakao da je značajna količina nafte na tržištu Srbije domaćeg porekla.

Petrović je kazao da se prate i cene goriva u okruženju i da je činjenica da je i na tom području u prethodnom periodu nekoliko puta došlo do poskupljenja. Ministar je rekao da je pre nekoliko dana imao "vrlo ozbiljan razgovor sa direktorom NIS-a", dodajući da je siguran da "ljudi iz Ministarstva energetike vrlo savesno sagledavaju svoj deo posla".

On je ukazao da je analiza situacije na domaćem tržištu goriva međuresorna stvar te da "ćemo vrlo brzo imati potpuno jasnu poziciju".

Petrović je istakao da je poznato da se on ne libi da primeni i vladi predloži sve mere iz okvira svojih nadležnosti kako bi bile ispravljene situacije do kojih je došlo zbog nečijeg nelegitimnog ponašanja na tržištu.

Ministar je podvukao da će vlada štititi interes građana i legitimne interese potrošača koji se odnose na redovno snabdevanje tržišta i zaštitu onih koji spadaju u ugrožene kategorije stanovništva.

On je ponovio da će vlada preduzeti sve neophodne mere "ukoliko dođe do čvrstog uverenja da je to celishodno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: