"Rafinerija je pobeda Smedereva"

Odluka smederevske skupštine da grad izda zemljište u zakup za izgradnju rafinerije "Komiko Oilu", pobeda je za taj grad kaže gradonačelnik Predrag Umičević.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2012.

14:26

Default images

Umičević dodaje da je taj grad pokazao da može da izađe u susret tako velikoj investiciji.

Umičević je rekao da ova investicija podrazumeva sasvim novu fabriku na oko 113 hektara i grinfild investiciju od 250 miliona dolara. “Politička pozadina je sada iza nas”, rekao je Umičević, dodajući da treba pozvati i dočekati ostale investitore u ovo krizno vreme i na taj način dokazati da je Smederevo mesto za realizaciju ovakvih investicija.

On je podsetio da se u Smederevu trenutno realizuje investicija kompanije AD Nafta, da sada dolazi rafinerija i da treba videti šta je još moguće uraditi u Slobodnoj zoni, koja će uskoro biti otvorena kako bi se stvorila šansa za nova radna mesta, naročito potrebna posle odlaska Ju-Es Stila.

Umičević je ocenio da bi izgradnja rafinerije trebalo da bude “na neki način, supstitucija za odlazak Ju-Es Stila, ne u toj meri, ali da ipak može da poboljša poslovnu sliku Smedereva i Srbije".

“Očekujemo da rafinerija pokrene poslovne aktivnosti u gradu, a u drugom i trećem krugu, pokretanje mikro, malih i srednjih preduzeća”, rekao je Umičević.

Skupštine grada Smedereva usvojila je rano jutros izmenjeni tekst ugovora o zakupu neizgrađenog i neuređenog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni radi izgradnje rafinerije kompaniji "Komiko Oil", oko koje već tri i po godine lome koplja vlast i opozicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: