Delta platila porez za Maksi

Kompanija Delta holding je saopštila da je uplatila u budžet republike Srbije porez na kapitalnu dobit u vrednosti od 2,63 milijarde dinara.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 12.03.2012.

18:47

Default images

Porez je uplaćen na osnovu prošlogodišnje prodaje lanca Maksi u Srbiji belgijskoj kompaniji Delez za 932,5 miliona evra.

"Po ovom osnovu, kompanija Delta Kapital, na koju je prenet udeo u privrednom društvu Delta Maksi, uplatila je juče u budžet Republike Srbije porez na kapitalnu dobit u iznosu od 2,63 milijarde dinara", izjkažu u toj kompaniji.

Kompanija Delta Maksi nalazila se u vlasništvu kompanije Hemslade sa Kipra koja nije poreski obveznik Republike Srbije. Odlukom Delta Holdinga, formirano je pravno lice Delta Kapital sa sedištem u Beogradu i tako je stvoren pravni osnov da navedeni porez bude plaćen u Srbiji. Kompanija Delez postala je novi vlasnik 100 odsto beogradskog trgovinskog lanca Delta Maksi, potpisivanjem ugovora 3. marta 2011, a u cenu od 932,5 miliona evra uključena su i neto dugovanja Maksija od 300 miliona evra prema dobavljačima.

U trenutku prodaje, lanac Delta Maksi imao je oko 450 maloprodajnih objekata - od Srbije, preko Bosne i Hercegovine , Crne Gore, Bugarske i Albanije, do sedam distributivnih centara Delta Maksi.

Kompanija Delez je preuzela sve dugove i obaveze Delta Maksija. Delez poseduje lanac od 2.800 maloprodajnih objekata u šest zemalja na tri kontinenta i u 2010. ostvarila je prihod od 20,8 milijardi evra sa 137.000 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: