Delta plaća 25 miliona evra poreza?

Državi uskoro stiže prihod od prodaje Maksija. Kompanija Delta će prijavu za plaćanje godišnjeg poreza Poreskoj upravi dostaviti u ponedeljak.

Srbija

Izvor: Novosti

Petak, 09.03.2012.

21:08

Default images

Prijava se podnosi preko Delta kapitala, firme posebno osnovane za posao prodaje Maksija, odnosno preko ove kompanije će Miroslav Mišković, kao bivši vlasnik 82,2 odsto kapitala najvećeg trgovinskog lanca u zemlji, platiti porez na kapitalnu dobit.

Precizan iznos biće poznat tek kada ga poreznici obračunaju i izdaju poresko rešenje, ali je, prema procenama stručnjaka za poreze, reč o iznosu od oko 25 miliona evra.

Računica izgleda ovako - Delez je za Delta Maksi dao ukupno 932,5 miliona evra. Dobavljačima i bankama se dugovalo oko 315 miliona evra.

Za sam trgovinski lanac je dato oko 615 miliona evra. Delta kapitalu pripada oko 505 miliona, srazmerno njegovom udelu u vlasništvu. Osnovica za obračun poreza na kapitalnu dobit je razlika u prodajnoj ceni i osnivačkom kapitalu Delta kapitala, a on iznosi oko 250 miliona evra.

Desetina razlike ova dva iznosa je - oko 25 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: