Tadić: Gradimo autoput kroz Sandžak

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će za pet do šest godina biti izgrađen deo autoputa koji će prolaziti kroz Sandžak.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.03.2012.

20:37

Default images

On je naveo i da će za nekoliko dana početi gradnja deonice od Beograda do Čačka i da bi trebalo da budu završeni do 2014/2015. godine.

U razgovoru sa mladima iz Novog Pazara u Predsedništvu, koji su u poseti Beogradu u organizaciji nevladine organizacije "Urban In", Tadić je kazao da izgradnja infrastrukture daje šansu i Sjenici i Tutinu i Novom Pazaru.

"Putevima se menja sudbina gradova i ljudi", kazao je Tadić i istakao da bez infrastrukture nema ni ulaganja u privredu i da se nada da će i turski prijatelji da investiraju u Novi Pazar, kao i domaći "bogataši". Predsednik Srbije je naveo da je za najveći deo autoputa do Čačka obezbeđen novac, a da će dalje deonica ići do Požege, Lučana, Arilja, Ivanjice ka Novom Pazaru i Sjenici. Dodao je da će jedna deo autoputa ići ka Boljarima, a drugi kroz Pešter.

"Dobra vest je da je Srbija donela odluku da gradi taj autoput. Loša vest je što su za njegovu izgradnju potrebne godine", naveo je Tadić odgovarajući na pitanja mladih koji su istakli da je tom delu Srbije neophodan privredni razvoj kako bi mladi ostali tu da žive.

Tadić je kazao da je ekonomska situacija u Novom Pazaru teška i da je tako u mnogim drgim gradovima u Srbiji, ali da je Srbija na "dobrom putu" i da mala i srednja preduzeća zaslužuju podršku.

Odgovarajući na pitanja mladih, Tadih je kazao da država mladima treba da da podsticaj za svaku njihovu inicijativu, a da mladi treba da izgrade svoj profesionalni identitet i da treba da kreiraju vizije o svom životu.

"Tu su razvojna banka, podsticaji ali vi treba nešto da uradite za sebe jer niko vama ne može mehanički da stavi znanje u glavu, a veštinu u ruke", poručio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: