"Građani sami da plaćaju pretplatu"

Sistem naplate TV pretplate je veoma komplikovan i teško ga je kontrolisati, kaže generalni direktor Radiotelevizije Vojvodine (RTV) Siniša Isakov.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 09.03.2012.

16:54

Default images

Isakov je na konferenciji Asocijacije medija javnih servisa Jugoistočne Evrope rekao da bi pretplata trebalo da se direktno prikuplja od građana.

Građani Vojvodine plaćaju pretplatu Elektrovojvodini, a ona novac prebacuje Elektroprivredi Srbije koja ga uplaćuje Radioteleviziji Srbije (RTS). Od te sume RTS bi trebalo da 70 odsto prosledi na račun RTV.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji se naplati manje od 50 odsto TV pretplate čime su, prema oceni predstavnika oba javna servisa, ozbiljno ugroženi kvalitet i proizvodnja programa.

Asocijacija medija javnih servisa Jugoistočne Evrope osnovana je 27. oktobra 2010. godine radi jačanja saradnje u oblastima radija, televizije, novih medija, digitalizacije i druge modernizacije, koprodukcije, odnosa sa ustanovama EU.

Članovi Asocijacije su javni medijski servisi Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije (RTS, RTV), Turske i javni servis Kosova. Na sastanku u Novom Sadu Asocijaciji će se pridružiti Mađarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: