Beograd dobija još jedan most 2014.

Most Zemun-Borča biće sigurno završen do kraja 2014. godine, bez obzira na sve teškoće oko izgradnje i trenutni spor grada Beograda i opštine Zemun oko parcele.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 09.03.2012.

16:27

Default images

"Most Borča-Zemun je trenutno jedan od najvažnijih projekata koji ima za cilj da rastereti saobraćaj u Beogradu i sigurno će biti završen u roku", rekao je gradski menadžer Aleksandar Bjelić.

Gradski menadžer obišao je gradilište mosta sa predstavnikom kineske kompanije CBRC Sjue Ke Džuom i tom prilikom istakao da je grad veoma zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova na mostu. Što se radova tiče, preostao je još deo sa zemunske strane, izgradnja još oko 190 metara pristupnog mosta za izgradnju glavnog mosta, a u toku današnjeg dana počelo je i postavljanje dubinskog pilona glavnog stuba u Dunavu, koji je visok 78 metara.

"Sa zemunske strane uspešno je rešen problem raseljavanja 64 porodice, a trenutno se bavimo problemom tužbe opštine Zemun za uknjiženje grada Beograda na vlasništvo parcela sa te strane", rekao je Bjelić.

On je istakao da Beograd, kao grad, "ne želi da politika gradi most", objašnjavajući da se pomenuti spor možemo opisati kao kada bi jedan stanar zgrade tužio sve ostale da je on vlasnik cele zgrade.

"Rešićemo i taj problem, i danas ćemo zbog toga sa kineskim partnerima dogovoriti prilagođenu dinamiku radova, ali rokovi neće trpeti i krajnji rok će biti, kako je i dogovoreno, kraj 2014. godine", kazao je Bjelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: