Fijat: ”500L” je srpski proizvod

U kompaniji Fijat automobili Srbija navode da sa ponosom može se da kaže da je model automobila ”fijat 500L” promovisan u Ženevi „srpski proizvod".

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2012.

00:01

Default images

Direktor poslovnog razvoja i korporativnih poslova Fijat automobili Srbija Diego Velini je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog sprovođenja projekta u Kragujevcu, istakavši da u svom dugogodišnjem radu u Fijatu ne pamti da je u tako kratkom vremenu realizovan tako veliki i značajan posao.

Velini je istakao da Srbija ima dobru i obučenu radnu snagu, povoljnu geostratešku poziciju, blizu je granica EU, a ima i dugu tradiciju u proizvodnji automobila i razvijenu logistiku.

On je ponovio da Fijat u Srbiji gradi fabriku u skladu sa svetskim standardima, primenjujeći najnovije tehnologije.

Kolika se pažnja posvećuje tom projektu pokazuje i podatak da je lani održano 475.000 sati obuke za zaposlene, a da će se tokom ove godine obaviti 500.000 radnih sati obuke, naveo je Velini.

Prema rečima Velinija, Fijat se opredelio za realizaciju velikog projekta u našoj zemlji jer Srbija ima, uz druge prednosti, takođe i sporazume o slobodnoj trgovini sa drugim državama, što je dobra startna osnova za dalji razvoj.

Velini se osvrnuo i na razloge uspešnosti Fijata na međunarodnom tržištu automobila, istakavši da su u fabrici iz Torina na vreme shvatili da nije dovoljno proizvesti samo određeni broj vozila, već i da su bitni ekonomičnost i racionalost, što sve skupa vodi ka profitabilnosti.

”Takva poslovna usmerenost nam je i pomogla u kriznom razdoblju”, ukazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: