Tadić: Ne smemo više praviti greške

Predsednik Boris Tadić kaže da je poljoprivreda šansa, da Srbija u poljoprivredi ima veliki potencijal i da se u budućnosti više ne smeju propuštati šanse.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.03.2012.

17:54

Default images

Tadić je rekao da je u prošlosti bilo grešaka, ali i dobrih poteza u poljoprivredi, ali da u budućnosti ne smeju da se propuštaju šanse.

U tom kontekstu, on je posebno naglasio da se sredstva kojima država raspolaže moraju usmeravati u prave oblasti kao što je, na primer, sistem kanala za navodnjavanje.

"U prošlosti smo mnogo gubili zbog tradicionalnog pristupa u poljoprivredi. Sada počinjemo da primenjujemo nova znanja i nove tehnologije", rekao jeTadić.

On je, takođe, rekao da uspešni poljoprivrednici, kao i drugi, mali ili srednji preduzetnici, treba da animiraju svoje sugradjane kako bi i oni počeli sa proizvodnjom, a drugima, koji nisu tako uspešni u pokretanju posla Tadić je poručio - "Ugledajte se na svoje uspešne komšije".

Tadić je istakao da država nije svemoćna, da ne može sve probleme da reši, ali da može da pomogne ljudima da počnu svoj posao.

Prema njegovim rečima važno je pronaći pravi proizvod kojim bi se Srbija nametnula u svetu, jer se samo tako može obezbediti rast. On je najavio skoro pokretanje Razvojne banke, jer bez nje nije moguće na pravi način pomoći preduzetnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: