Petrović: Bez panike, cene stabilne

Ministar trgovine i poljoprivrede Dušan Petrović kaže da nema razloga za paniku kada je reč o stabilnosti cena osnovnih životnih namirnica.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2012.

13:42

Default images

"Ne vidim razlog da bilo kakvo uznemirenje i paniku, rekao je Petrović i naveo da on cene dnevno prati i da nema odstupanja od uredbe o ograničenju marži.

"Uredba jeste tehničke prirode , ali je to politička odluka gde mi branimo standard građana kao Vlada Republike Srbije." On je naveo, kada je reč o drugim cenama, da kurs dinara utiče na cenu robe iz uvoza, ali i cene goriva. Imajući u vidi te faktore, Petrović je precizirao da neke cene nije moguće braniti.

Ministar je rekao da će biti produžena uredba o ograničenju cene hleba tipa "sava" na maksimalnih 44 dinara za veknu.

"Mislim da u ovom trenutku nema razloga da ta uredba ne bude produžena", rekao je Petrović i istakao da se tom uredbom ne ograničava konkurencija na tržištu u proizvodnji i prodaji hleba.

On je podsetio da se cena te osnovne vrste hleba kreće između 29 i 44 dinara, napominjući da hleb tipa "sava" obuhvata 44 odsto tržišta.

Petrović je rekao da različite cene te životne namirnice pokazuju da administrativno ograničenje cene hleba ne ograničava konkurenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: