Beograd nastavlja da se gradi

Nakon ledenih dana, u Beogradu se nastavlja gradnja pristupnih saobraćajnicama Mosta na Adi, mosta Zemun - Borča, al i obilaznice oko Beograda.

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 06.03.2012.

09:16

Default images

Najpre se očekuje spajanje petlje "Hipodrom" sa Požeškom ulicom. Iako je ove radove usporilo rešavanje određenih imovinsko-pravnih odnosa, vozači će direktno sa Banovog brda na novu saobraćajnicu moći da siđu već od aprila.

Osim ovih, na desnoj obali Save u toku su i radovi na petlji "Radnička" koja, iako puštena u saobraćaj, punim plućima će disati tek kada se završe sve tre etaže. Prema rečima Nenada Bajića iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u toku je izgradnja kružnog toka i stubova za silazno-uzlazne rampe.

Rok za izgradnju Kineskog mosta koji će povezivati beogradska naselja Zemun i Borču je tri godine. Ako radovi budu tekli predviđenom dinamikom, saobraćaj će novim mostom preko Dunava krenuti 2014. godine.

Inače, za ovaj most od velikog značaja će biti i batajnička petlja koja se trenutno gradi. Konstrukcija celog kružnog toka biće završena u martu, a do kraja ove godine biće završene betonske konstrukcije šest od osam silazno-uzlaznih rampi koje vode na kružni tok - objašnjava Bajić.

Do jeseni biće završena i izgradnja stanice beogradskog metroa, stajališta javnog prevoza, liftova i stepeništa u okviru petlje. U junu će započeti rušenje postojećeg tobogana u Radničkoj ulici i izgradnja nove konstrukcije sa po tri saobraćajne trake. Do kraja godine trebalo bi da budu završeni i prilazi novoj konstrukciji Radničke ulice sa zemlje. Tačka na sve ove radove biće stavljena tokom 2013. godine.

Novobeogradski pristup mostu čini izdignuta konstrukcija sa po tri saobraćajne trake, između kojih se nalazi konstrukcija Beogradskog metroa, dok se konstrukcija drumskog saobraćaja spušta na zemlju pre raskrsnice sa Bulevarom Crvene armije.

U neposrednoj blizini mosta, uz tri rampe iz Ulice Jurija Gagarina biće izgrađene pešačko-biciklističke staze za pristup mostu. Radovi na izgradnji konstrukcije od mosta do sredine železničke stanice "Novi Beograd" biće završeni do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: