NS: Gradnja tunela do kraja 2012.

Iako se o tunelu kroz Frušku goru priča već decenijama, čini se da će ove godine biti i konkretnih koraka.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 03.03.2012.

11:30

Default images

Smešten u podnožju Fruške gore, Irig je sve osim mirne opštine.

Svako četvrto vozilo u ovoj krivini je kamion. Meštani su pre nekoliko godina čak blokirali saobraćaj u znak protesta jer kroz ovo mesto u toku samo jednog dana prođe oko 12 hiljada vozila. Građani u Irigu žale se i na buku koja ih ometa u toku noći.

"Uveče legneš, a on zadrma celu kuću, onaj pleh se trese, mislim da se ruši ceo Irig, šta drugo da vam pričam" , kaže jedna od stanovnica Iriga.

Situacija je još gora na putu kroz Frušku goru jer kolone kamiona znatno usporavaju saobraćaj. Svi ovi kamioni u jednom trenutku završe u Irigu i okolnim mestima. Jedino rešenje je dugo očekivana obliaznica i obećani tunel kroz Frušku Goru.

"Strpljenje građana Iriga je pri kraju, to moram da poručim i ako se nešto ne promeni i ne desi u narednih nekoliko meseci, verujem da će građani ponovo izaći na ulice i puteve. U tome će svakako imati i moju podršku" , kaže Vladimir Petrović, predsednik opštine Irig.

Ako je verovati planovima, neće biti razloga za nove blokade. Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine ovih dana pristupa izradi idejnog projekta i to će trajati tri meseca.

"Ja bih 2012. godinu odredio kao godinu izrade projektno tehničke dokumentacije i godinu pronalaženja strateškog partnera. Dakle, neka ova 2012. godina bude vezana za Frušku goru, pre kraj godine ćemo započeti i značajne, vidljive radove", Nebojša Malenković, v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja

Tunel kroz Frušku goru je najskuplji deo budućeg poluatuoputa kroz Vojvodinu. To će svakako poboljšati infrastrukturu i učiniti pokrajinu atraktivom za investicije. Još uvek nije poznato koliko će tunel i koštati ali će sigurno za nekoliko godina meštanima vratiti miran san.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: