Smederevo ipak dobija rafineriju?

Veće grada Smedereva dalo je saglasnost na tekst ugovora o davanju u zakup na 99 godina neizgrađeno gradsko zemljište kompaniji Komiko oil za gradnju rafinerije

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2012.

19:47

Default images

Sledeći očekivani korak je da na sednici Skupštine grada, koja još nije zakazana, a očekuje se početkom marta, da odbornici prihvate stav Gradskog veća.

Odbornici nisu prihvatili tekst ugovora na prošloj sednici Skupštine jer su, pre svega članovi Pokreta za Smederevo, čiji je lider zamenica gradonačelnika Jasna Avramović, zamerili da je višeznačan.

"Naše primedbe na ugovor koje smo izneli na 36. sednici Skupštine grada od 20 primedbi prihvaćeno je 19. od 23 člana ugovora, 14 je izmenjeno", rekla je Avramovićeva.

Kako je navela, adekvatne institucije grada moraju da odgovore najpre na pitanje da li je davanje ugovora Skupštini u zakonskim okvirima.

"Dobili smo ozbiljniji, kvalitetniji ugovor koji bi trebalo da bude na sednici Skupštine", navela je Jasna Avramović.

Avramović je naglasila da su primedbe Pokreta za Smederevo suštinske i navela da je grad "maksimalno obezbeđen" kroz određene članove.

Zamenica gradonačelnika je precizirala da je traženo da zeleni pojas bude najmanje 20 odsto od čitave površine rafinerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: