Srbijagas i GE: Srbija budući lider

Američka kompanija Dženeral elektrik (GE) zainteresovana je za učešće u projektima Srbijagasa, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 28.02.2012.

16:22

Default images

Kako se navodi, na sastanku poslovodstva Srbijagasa i delegacije Dženeral elektrika bilo je reči o projektima gasnih centrala, magistralnih gasovoda, interkonekcije prema Rumuniji i Bugarskoj, kompresorskim stanicama za gasovod Južni tok, podzemnim skladištima gasa u Srbiji i LNG terminalu u Pančevu.

Ističe se da je delegacija Dženeral elektrika, predvođena izvršnim direktorom za Evropu Karmin Nige, izrazila je zainteresovanost za saradnju i učešće u realizaciji tih projekata.

Formirani su zajednički timovi koji svaki od analziranih projekata treba dodatno da razrade u prvom kvartalu 2012. godine, saopstio je Srbijagas.

Na sastanku generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića i delegacije Dženeral elektrika analizirane su mogućnosti i načini investiranja i pozicioniranje te američke kompanije u projektima za koje postoji obostrana zainteresovanost.

Delegacija Dženeral elektrika predstavila je u Novom Sadu kapacitete i mogućnosti te kompanije koja je prisutna u 28 zemalja sveta i koja zapošljava više od 300.000 ljudi.

Kompanija je u regionu već prisutna u Slovačkoj sa kompresorskim stanicama, Rumuniji sa gasnim turbinama, Poljskoj sa gasnim i naftnim turbinama i Mađarskoj sa gasnim centralama.

Zajednički je ocenjeno da Srbija, realizacijom projekata koji su u planu, ima velike mogućnosti da postane energetsko čvorište i lider u regionu, pa će zajednički timovi oba preduzeća intenzivno raditi na njihovom sprovođenju.

Formirani su i zajednički timovi, koji treba da razrade svaki od navedenih projekata, u prvom kvartalu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: