Gorivo opet skuplje za 1,5 do 2 RSD

Maloprodajne cene goriva u Srbiji biće veće za 1,45 do 2,15 dinara, kaže za B92 predsednik Upravnog odbora Nafta Nebojša Atanacković.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2012.

15:14

Default images

Atanacković kaže da će nove više cene početi da važe tokom dana ili sutra, a posledica su povećanja veleprodajnih cena u tom iznosu.

On je kazao da je Naftna industrija Srbije danas povećala veleprodajne cene naftnih derivata, a da su cene povećali i ostali uvoznici goriva, kojih u Srbiji ukupno ima još tri.

Atanacković kaže da je cenovnik NIS-a osnovni cenovnik prema kojem se ophode sve benzinske stanice u maloprodaji i da kada oni utorkom koriguju svoje cene, to se prenesi i na maloprodaju.

Nafta je asocijacija oko 200 privatnih benzinskih stanica.

Inače, sirova nafta je jutros tokom elektronskog poslovanja na berzi u NJujorku pojeftinila na ispod 108 dolara za barel, usled toga što je prognoza pada tražnje tog energenta zasenila strahovanja od mogućeg poremećaja u snabdevanju u slučaju da dodje do pogoršanja tenzija izmedju Zapada i Irana oko nuklearnog programa te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

20 h

Podeli: