RK Beograd: Nismo na prodaju

Robne kuće Beograd nisu na prodaju, kaže Krsta Sandić, generalni direktor Robnih kuća Beograd, i dodaje da tržište maloprodaje ponovo počinje da raste,

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.02.2012.

00:54

Default images

On navodi da se upravo tu otvara prostor da u maloprodaji Robne kuće Beograd opet budu značajne kao nekada.

"Zato smo odlučili da upravljanje našim 'kvadratima' poverimo specijalistima, ali o prodaji nismo razmišljali", kaže on.

Vlasnici najvećeg lanca maloprodajnih centara - Marfin investment group i Verano motors potpisali su ugovor sa kompanijom Konfluens da upravlja prostorom od oko 200.000 kvadrata u 34 robne kuće. Konfluens će biti odgovorna za planiranje rasporeda zakupaca, kategorije proizvoda i usluga, kao i za izdavanje prostora. U njihovoj nadležnosti biće i komunikacija sa klijentima, poslovno planiranje, kao i izveštavanje i zastupanje investitora u svakodnevnim aktivnostima. Konačnu reč, ipak, daju vlasnici.

"Posle sagledavanja aktuelnih trendova na tržištu, menadžment RKB je zajedno sa vlasnicima, odlučio da angažuje kompaniju Konfluens, kao vodeću u oblasti upravljanja nekretninama na ovom prostoru. Ovakvu odluku smo doneli sa ciljem da se u narednom periodu unapredi poslovanje i uveća vrednost robnih kuća, kojih na teritoriji Srbije ima ukupno 34", kaže Sandić.

Prema njegovim rečima, vlasnici RK Beograd u svojim planovima nisu razmatrali prodaju RKB, u koje su samo u renoviranje uložili više od 70 miliona evra.

"Ovo tržište će rasti. Izdržali smo najveće udarce krize i nemamo nameru da sada od ovog posla odustanemo. Stalno se pojavljuju novi zakupci. Tako od jesenas u našim objektima imamo i garderobu Njujorker, a sa samoposlugama kompanije Merkator takođe sarađujemo od kraja prošle godine", kaže Sandić.

Prema rečima Tijane Vujović, izvršnog direktora kompanije Konfluens, upravljanje najvećim regionalnim lancem trgovinskih centara - Robnim kućama Beograd jeste veliki izazov i zadatak. "Sigurna sam da ćemo biti uspešni u ovom poslu, na obostrano zadovoljstvo", istakla je Tijana Vujović.

Konfluens trenutno upravlja najvećim tržnim centrom u Srbiji - Ušće šoping centrom, poslovnom zgradom PC Ušće, kao i maloprodajnim objektima u centralnoj gradskoj pešačkoj zoni, Knez Mihailovoj ulici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: