Država planira nova zaduživanja

Uprava za javni dug Ministarstva finansija planirala je za mart aukcije državnih hartija od vrednosti u dinarima u ukupnoj vrednosti od oko 46 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.02.2012.

18:34

Default images

Planirana je i aukcija hartija denominovanih u evrima u vrednosti od 50 miliona, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Za 26. mart planirana je aukcija dvogodišnjih državnih obveznica u ukupnoj vrednosti od 50 miliona evra, sa godišnjim kuponom od 5,75 odsto i polugodišnjom isplatom, a planirana su ponovna otvaranja emisije.

Prvog marta biće održana aukcija šestomesečnih državnih zapisa vrednosti šest milijardi dinara, a pet dana kasnije reotvaranje emisije osamnaestomesečnih zapisa u vrednosti od oko 5,05 milijardi dinara.

Za 13. mart zakazana je aukcija dvogodišnjih državnih zapisa u vrednosti od pet milijardi dinara, a nedelju dana kasnije aukcija pedesettronedeljnih zapisa u vrednosti deset milijardi dinara i planirana su ponovna otvaranja obe emisije.

Za 27. mart zakazana je aukcija trogodišnjih državnih obveznica, sa godišnjim kuponom od 10 odsto i polugodišnjom isplatom, a u pitanju će biti ili nova emisija ili reotvaranje emisije od 28. februara zavisno od rezultata te aukcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: