Privredi na jugu najskuplji zajmovi

Mala i srednja preduzeća iz Pčinjskog okruga za pokretanje biznisa i unapredjenje poslovanja najčešće uzimaju najnepovoljnije bankarske kredite.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

09:31

Default images

To je izjavio koordinator vranjskog odeljenja Privredne komore Leskovac Branislav Popović, koji je naveo da privrednici manje uzimaju kredite Fonda za razvoj, a da svi imaju problem sa obezbeđenjem garancija i otplatom kredita.

Popović je rekao da mala i srednja preduzeća s juga Srbije imaju dodatnih problema sa obezbeđivanjem garancija za dobijanje kredita, jer se imovina na jugu Srbije procenjuje kao manje vredna nego u Vojvodini, čak i ako je njena vrednost na tržištu potpuno ista.

"To je samo jedan od problema koji muče male i srednje preduzetnike na jugu Srbije, takodje gotovo svi mali i srednji privrednici imaju problema sa otplatom kredita", kazao je Popović nakon održavanja okruglog stola "Pristup izvorima finansiranja malih i srednjih
preduzeća" koji je organizovan zajedno sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Prema njegovim rečima, nakon privatizacije većina preduzeća na jugu Srbije ne radi tako da je najveći broj zaposlenih u privredi upravo u malim i srednjim preduzećima.

"Zato se svaki dodatni pritisak na poslovanje tog dela privrede odražava i na socijalnu kartu celog regiona", kazao je Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: