Ćirić: Dolaze američke kompanije

Ministar ekonomije Srbije Nebojša Ćirić kaže da je dolazak kompanije NCR u Srbiju dogovoren i najavio dolazak i drugih američkih kompanija.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2012.

18:03

Default images

On je rekao da je poseta SAD u decembru prošle godine bila uspešna, ističući da je tada dogovoreno ulaganje američke kompanije NCR, koja je među vodećim svetskim kompanijama u istraživanju, razvoju i proizvodnji bankomata i sličnih proizvoda.

U Beogradu će, kako je rekao Ćirić, sutra biti otvorena kancelarija i centar te kompanije, gde će raditi visokoobrazovani ljudi, odnosno inženjeri.

U operativnom i informativnom centru će, kako je najavljeno, biti zaposleno oko 300 visokoobrazovanih ljudi, a Ministarstvo ekonomije je u okviru Programa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija američkoj kompaniji dalo 3,8 miliona evra.

Ćirić je istakao da je prilikom posete SAD dogovoreno i otvaranje kancelarije i početak poslovanja Medtronika, kompanije koja se bavi prozvodnjom uređaja za medicinu.

"U načelu smo razgovarali sa Boingom, nakon čega je usledila poseta delegacija američkog proizvođača aviona, koji je zainteresovan da učestvuje u obnavljanju flote Jata", rekao je srpski ministar ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: