Italijani pokreću EI Niš u Žitorađi

Italijanska kompanija RIV uložiće 1,5 miliona evra u obnovu i pokretanje nekadašnjeg pogona El - Niš u Žitorađi.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2012.

15:56

Default images

Predsednik te opštine Goran Stojković je rekao da su predstavnici te italijanske kompanije koja proizvodi vatrostalno staklo izrazili spremnost da u pogonu u Žitorađi pokrenu proizvodnju i zaposle 200 radnika iz te opštine.

Menadžer RIV Nenad Stojkov je rekao da se ta kompanija odlučila za Žitorađu zbog blizine kraka Koridora 10.

On je dodao da je pogodnost i to što ovde već postoji pogon koji bi brzo mogao ponovo da se pokrene, kao i da Žitorađa ima veliki broj nezaposlenih radnika koji bi mogli da se angažuju u proizvodnji.

Prvih 50 radnika otputovaće na stručno usavršavanje u Italiju, a nakon toga će još 150 biti zaposleno u skladu sa tempom uvećavanja proizvodnje, kazao je Stojkov.

Kako je rečeno proizvodnja vatrostalnog stakla u nekadašnjem pogonu EI Niš u Žitorađi mogla bi da krene već ovog proleća.

Taj pogon ne radi od 2001. godine kada je ugašena proizvodnja, a i nakon privatizacije 2004. i promene imena u A.D. "Hekulen" u tom pogonu nije pokrenuta proizvodnja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: