Spasojević: Nije lako biti uspešan

Predsednik ITM grupe Toplica Spasojević, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić i banka Inteza dobitnici su nagrade "Planeta biznis".

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.02.2012.

20:09

Default images

Na svečanosti povodom šest godina od izlaženja ovih časopisa Ekonometar i Magazin Biznis, nagrada menadžeru za uspešno višegodišnje upravljanje kompanijom, dodeljena je Spasojeviću, osnivaču i vlasniku ITM grupe, koja je jedna od najboljih distributivnih firmi u regionu.

Spasojević je, tim povodom, rekao da u Srbiji danas nije lako biti biznismen, a pogotovo uspešan, koji ima, pritom, problem i sa svetskom ekonomskom krizom i padom tražnje u Srbiji, naglašavajući da i iz toga ima izlaza, i da samo treba primeniti najveći kapital koji Srbija ima, a to su bogati prirodni resursi i ljudski kapital.

ITM grupa ima oko 1.700 zaposlenih i godišnji obrt od oko 150 miliona evra, a jedan od značajnih objekata je Distributivni centar u Šimanovcima koji snabdeva potrošače širom Srbije, i to u roku od najviše 24 časa, a spada u visoko sofisticirane i "pametne" objekte.

Nagradu "Planeta biznis" za preduzetnika koji uspešno razvija svoj biznis dobila je predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić, koja je uspela da, kroz svoje programe od 2009. godine, uspešno osposobi više od 150 žena menadžera i, u saradnji sa Kancelarijom Evropske komisije u Srbiji, sprovede brojne programe u njihovom zapošljavanju.

Nagradu banci koja je najviše sredstava izdvojila za projekte društvene odgovornosti ove godine ponela je banka Inteza, jer je za različite projekte u društvu izdvojila, kao donaciju, oko milion evra u toku 2011. godine.

Neki od njih su finansiranje obeležja Narodne biblioteke na Kosančićevom vencu, koje je realizovano u saradnji sa Ministarstvom kulture, pomoć postradalima od zemljotresa u Kraljevu i okolini, pomoć za održavanje sportskih manifestacija...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: