Kosovo na CNN-u za milion evra

Kosovska vlada uložila milion evra u spot od 15 sekundi koji će se prikazivati na televizijskoj stanici CNN, prenose mediji u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 16.02.2012.

14:29

Default images

Kampanja je usmerena ka poboljšavanju međunarodnog ugleda Kosova, što bi, kako smatraju u Prištini, trebalo da donese političku korist, ali i privuče strane ulagače.

Prvi spot će biti prikazan dan uoči godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti, a do kraja kampanje biće emitovana još tri spota.

Inače, spot koji je zamišljen s ciljem privlačevanja stranih investicija na Kosovu, umalo da je izazvao skandal, da nije primećeno da je umesto natpisa "newborn" greškom ostavljeno "newporn".

Naime, pre nego što je Kosovo proglasilo jednostranu nezavisnost 2008. godine, otkrivena je statua u Prištini sa natpisnom "newborn" (ponovo rodjena) velikim žutim slovima, pa je vlada u Prištini odlučila da prikaže to u spotu. Kada se spot najpre pojavio na Internetu pojedini korisnici su primetili da se ispod statue vidi reč "newporn" (novi porno).

Kosovska vlada je ubrzo utvrdila da su vandali isprskali sprej preko donjeg dela slova B plavom bojom zbog čega ono nije propuštalo dovoljno svetlosti. Pred samo emitovanje na CNN, spot je redizajniran i pušten bez propusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: