Dinkić: Rade po zakonu nagraditi ih

Predsednik URS Mlađan Dinkić rekao je da će se taj politički savez savez zalagati da se nagrade firme koje poštuju zakone i plaćaju poreze i doprinose.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 03.02.2012.

16:41

Default images

"Država samo kažnjava one koji krše zakon, a oni koji poštuju i plaćaju poreze i doprinose nemaju nagradu. Predložićemo da takve firme, koje plaćaju i poštuju zakone imaju odbitke od poreza", rekao je on na skupu sa vlasnicima malih i srednjih preduzeća u Šapcu.

Dinkić je rekao i da se URS zalaže za promene Zakona o javnim nabavkama jer "čini domaće firme nekonkurentnim" i naglasio da je pored objavljivanja podataka o najboljim ponudama potrebno i objaviti završne račune da bi se utvrdile nepravilnosti.

Lider URS-a ponovio je da je neophodna reforma sistema poreza na dodatu vrednost kojom će biti omogućeno malim i srednjim preduzećima da PDV plate nakon naplate robe, a ne prema fakturama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: