Amerikancima kasarna, grade stanove

Kompanija Klin ert kapital postala je vlasnik zemljišta nekadašnje kasarne Bubanjski heroji u Nišu, na kojem će graditi poslovne i stambene objekte.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.01.2012.

15:11

Default images

Američka kompanija kupila je 15 hektara zemljišta u kasarni Vojske Srbije Bubanjski heroji u Nišu i trebalo bi da u projekat izgradnje stambeno poslovnog kompleksa uloži oko 60 miliona evra.

Vlasnik američke kompanije Filip Bej rekao je da očekuje početak građevinskih radova na lokaciji Bubanjski heroji za šest do osam meseci i da će na tim poslovima biti angažovane lokalne građevinske kompanije. On je najavio dolazak "američkog univerziteta sa prepoznatljivim imenom" koji u osnovi ima inženjerske studije, a u sklopu centra planirana je izgradnja trgovinskog centra, centra za umetnike i hotela koji će moći da koriste vrhunski sportisti. Gradiće se stambeno - poslovni kompleks sa uređenim parkovskim površinama, tržnim centrima, bioskopom, zdravstvenim i školskim objektima.

"Neka krajnji rezultati govore sami za sebe", kazao je Bej.

Simonović je rekao da je lokacija Bubanjski heroji pripala gradu na osnovu ugovora o razmeni imovine sa Ministarstvom odbrane Vojske Srbije i da će više od 200 stanova na toj lokaciji, prema tom ugovoru, pripasti pripadnicima vojske i njihovim porodicama.

Rok za izgradnju, prema ugovoru, iznosi pet godina, a lokacija je površine od 15 hektara, saopšteno je ranije, posle održane licitacije, na kojoj je američka kompanije kupila zemljište.

Kompanija će biti u obavezi da ukloni sve sadašnje objekte i da gradu prenese 21.000 kvadratnih metara stambenog prostora za potrebe Vojske Srbije u skladu sa ugovorom o razmeni imovine izmedju grada i Ministarstva odbrane.

Kako je tada navedeno, biće to četvrta najveća američka investicija u Srbiji. Grad bi od prodaje zemljišta trebalo da prihoduje 20 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: