Smederevo: Rafinerija nije otpisana

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević izrazio je žaljenje što nije prihvaćen predlog Ugovora o izdavanju u zakup građevinskog zemljišta za gradnju rafinerije

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 27.01.2012.

16:38

Default images

On je, ipak, kazao da će taj predlog ponovo staviti na dnevni red čim proceni da ima većinu.

"Moja odluka kao gradonačelnika da se izda zemljište u zakup na 99 godina kompaniji Komiko oil naišlo je na nerazumevanje dela odbornika u lokalnom parlamentu. Dvadeset odbornika bilo je protiv", naveo je on i dodao da mu je žao što je protiv bio i deo vlasti.

Prema rečima Umičevića, po Poslovniku smederevske skupštine u zbir onih koji su protiv uključuju se i uzdržani i oni odbornici koji nisu glasali, pa je predlog Ugovora sa Komiko oilom odbijen, iako ga je podržalo više odbornika nego što ih je bilo protiv. "Neki odbornici, naročito oni iz pozicije, a to je Pokret za Smederevo, nisu glasali za potpisivanje Ugovora o davanju u zakup zemljišta", precizirao je gradonačelnik.

On je precizirao da je rešenje o izdavanju zemljišta doneto, ali nije dobijena saglasnost na Ugovor. "Već na sledećoj sednici Skupštine opet ću staviti tu tačku na dnevni red ako zaključim da imamo dovoljno ruku da izglasamo ovu investiciju", rekao je Umičević.

Umičević je naglasio da je "investitor i dalje zainteresovan" da novac plasira u Smederevu i dodao da je taj grad pre Drugog svetskog rata imao Šelovu rafineriju, a potom je zbog političkih nesloga ta rafinerija preseljena u Pančevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: