Pančevački most dobija petlju

Petlja preko koje će vozila iz Bulevara despota Stefana ići direktno na Pančevački most gradi se na proleće kažu u Direkciji za građevinsko zemljište.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.01.2012.

15:18

Default images

S druge strane, vozila iz pravca Višnjice imaće Slobodan prolaz ka centru grada.

Vrednost radova na izgradnji nove petlje je oko 250 miliona dinara, a u toku je postupak izbora izvođača radova. Petlja '"Pančevački most" sprečiće direktno ukrštanje vozila koja skreću levo iz Bulevara despota Stefana ka Pančevačkom mostu i vozila koja iz Višnjičke ulice idu ka centru, navode u pisanoj izjavi iz Direkcije.

Iz Direkcije objašnjavaju da će u okviru radova, u smeru ka Višnjici iz centra grada uz desnu stranu Bulevara despota Stefana biti dograđene dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara, kojima će se saobraćaj izlivati iz Bulevara na novu rampu.

U tom delu biće izgrađeno i novo stajalište javnog prevoza, a u nastavku Bulevara biće dograđena izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

Rampa kojom će vozila sa dograđenog dela Bulevara ići direktno na Pančevački most biće široka sedam metara, a dugačka 200 metara, i imaće jednu saobraćajnu i jednu zaustavnu traku. Ta rampa trebalo bi da bude završena do kraja 2012. godine.

Osim ovih radova biće izgrađena i nova vodovodna i kanalizaciona mreža, a postojeća će biti rekonstruisana, dok će duž nove saobraćajnice biti postavljena nova elektroenergetska instalacija i javna rasveta, dodaju iz Direkcije.

Unutar nove kružne rampe predviđeno je ii ozelenjavanje prostora na površini od pola hektara.

Uskoro i tematski park "Terazije"

Foto: Beoland.com
Pomoćnik gradonačelnika Beograda Živorad Anđelkovič kaže da će tematski park "Terazije" koji će biti izgrađen kao replika starog Beograda iz tridesetih godina prošlog veka, u maju će biti otvoren u Novom Beogradu.

Park sa replikama objekata koji su bili pečat Beograda pre 80 godina biće izgrađen između železničke stanice "Novi Beograd" i Tržnog centra "Super vero", rekao je Anđelković, a navedeno je na sajtu Uprave grada.

Beograđani i turisti moći će da vide kako se nekada živelo u centru grada, da upoznaju kafane i hotele koje su do sada mogli da vide samo na fotografijama, dodao je on.

Park će biti zatvoren za saobraćaj tako da će deca moći slobodno da se kreću, a u postavci će biti i jedan stari tramvaj koji neće voziti.

Posebno je zanimljivo da će posetioci na ulasku u park moći da zamene uvažeće novčanice za novac koji se koristio tridesetih godina i njime plaćaju sadržaje koji ih zanimaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: