EIB daje pare da obnovimo puteve

Srbija je ostvarila značajan napredak u realizaciji projekata u svim oblastima transporta, ocenila je Evropska investiciona banka (EIB).

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.01.2012.

16:28

Default images

EIB će sa 100 miliona evra učestvovati u obnovi srpskih puteva, saopštilo je Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.

Šef sektora za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan u EIB Dominik Kurben je prilikom posete ministru za infrastrukturu i energetiku Milutinu Mrkonjiću izrazio zadovoljstvo napretkom u oblasti transporta.

Evropski bankari su se interesovali posebno za projekte na železničkom Koridoru 10 i za deonicu Stara Pazova-Novi Sad, dvokolosečnu prugu kojom bi vozovi trebalo da idu brzinom većom od 160 kilometara na čas, železničku infrastrukturu i izgradnju deonica na putnom Koridoru 10 (E75 i E80).

Ministar Mrkonjić je goste obavestio o projektu sanacije puteva u Srbiji i o inicijativi Svetske banke (SB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) da bude formiran jedan fond za te potrebe sa čime su se saglasili predstavnici EIB, koji će učestvovati u tom projektu.

Prema saopštenju, već postoji saglasnost da EIB, SB i EBRD zajednički finansiraju sanaciju puteva u Srbiji sa po 100 miliona evra.

Mrkonjić je predložio direktorima EIB razgovore i o projektima u oblasti energetike, što je takođe prihvaćeno, pa će verovatno već sutra doći do posete bankara EIB Elektroprivredi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: