USAID u Srbiju uložio 663 mil. USD

Od 810 miliona dolara, koliko je vlada SAD za 10 godina uložila u Srbiju, 663 miliona je plasirano kroz projekte USAID, kaže ambasadorka SAD Meri Vorlik.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.01.2012.

08:11

Default images

Vorlik navodi da je USAID osim na otvaranju novih radnih mesta, podsticanju investicija i izvoza, radio i na jačanju medija, udruženja građana i demokratizaciji društva.

"Tokom ovih 10 godina, USAID je radio u partnerstvu sa građanima i vladom Srbije na revitalizaciji zajednice, jačanju ekonomije i reformi sudstva i vladinih institucija", kazala je ambasadorka. Direktorka Misije USAID u Srbiji Suzan Fric izrazila je zadovoljstvo što se, povodom jubileja ove organizacije, na jugu Srbije pokreće jedan proizvodni projekt, koji ima sve šanse da sutra bude i veliki i jedinstven.

"Radujem se što USAID danas, pokretanjem Udruženja proizvođača obuće ’Koštana’, doprinosi najvažnijem pitanju za ovaj kraj - otvaranju novih radnih mesta, što će doprineti kvalitetnijem načinu života", rekla je Fric.

Pored 12 malih i srednjih preduzeća sa juga Srbije, u formiranju Udruženja „Koštana“ učestvovali su jedna razvojna agencija i jedna škola koja priprema kadrove za članice udruženja, a svi skupa imaju 1.062 radnika.

Inače, osnivanjem Udruženja proizvođača obuće „Koštana“, američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) obeležila je u Vranju 10 godina rada u Srbiji i pola veka pružanja pomoći narodima i zemljama širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: