Albanci "alergični" na "plazmu“

Za embargo na uvoz i bojkot proizvoda iz Beograda založilo se i kosovsko Udruženje potrošača, saopštivši da je Bambijev "plazma keks“ "opasan za konzumiranje".

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 24.01.2012.

17:51

Default images

Osim pristalica albanskog pokreta Samoopredeljenje, koji su u nedelju ponovo protestovali zbog ulaska srpske robe na Kosmet, za embargo na uvoz i bojkot proizvoda "iz Beograda“ založilo se i kosovsko Udruženje potrošača.

Oni navode da je "plazma keks“ požarevačkog Bambija opasan za konzumiranje, jer sadrži emulgatore koji izazivaju alergije. Navodno, na štetnost su ukazale analize obavljene u Nacionalnom institutu za zdravlje u Makedoniji.

"Primetno je da keks može sadržati i orahe, u malim količinama, pa treba uzeti u obzir da su neki potrošači alergični na njih", navodi se u saopštenju kosovskog Udruženja potrošača.

Predstavnici udruženja negiraju da njihova kampanja ima za cilj da osujeti uvoz ne samo Bambijevog proizvoda, već i svake druge robe iz centralne Srbije, priznajući samo da se zalažu za sprovođenje reciprociteta u trgovinskim odnosima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: