Od aprila čarter letovi iz Lađevaca

Ministar rada Rasim Ljajić je rekao da će najkasnije u aprilu biti realizovani prvi čarter letovi na aerodromu u Lađevcima kod Kraljeva.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 20.01.2012.

17:09

Default images

Prema njegovim rečima, to je neophodno da bi se održala sandžačka privreda, jer u taj region niko neće investirati bez postojanja odgovarajudhe putne infrastrukture.

On je prilikom posete Novom Pazaru istakao da je prolazak autoputa od Beograda do Jadarana, preko Pešteri, ostaje prioritet srpske infrastrukture, kao id a bi to predstavljalo opstanak sandžačke privrede. "Izvesno je da će taj autoput prolaziti preko Pešteri, izvesno je da se radi na glavnom projektu, kao i da idejni projekat postoji", rekao je Ljajić novinarima.

Ljajić je kazao da je bilo problema oko obezbeđivanja investicija za prvu deonicu od 51 kilometar od Beograda do Ljiga, da je konzorcijum tri turske kompanije ponudio previsoku cenu.

Prema njegovim rečima, pojavio se Azerbejžan koji je za prvu deonicu od Beograda do Ljiga ponudio izuzetno povoljnu cenu, a dogodilo se i da su u međuvremenu i Turci snizili cenu, tako da će prvu deonici graditi Azerbejdžanci koji su ponudili povoljan kredit na 15 godina, sa grejs periododom od pet godina i kamatom od tri odsto.

On je dodao da postoji mogućnost da autoput preko Pešteri grade turske firme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: