Za socijalne stanove nema PDV-a

Kupci socijalnih stanova dobiće pravo na povraćaj PDV-a nakon usvajanja Predloga izmena Zakona o PDV-u koji je upućen Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 20.01.2012.

16:24

Default images

Međutim, kupci će biti oslobođeni PDV-a ali nakon što isplate ugovorenu cenu stana, gde je uračunat i porez na dodatnu vrednost, stoji u obrazloženju zakona koji je objavljen na sajtu Skupštine.

Predloženim izmenama Zakona o PDV uvode se i poreske olakšice za korisnike slobodnih zona kojima se stvaraju uslovi za unapređenje rada tih zona radi povećanja proizvodnje, izvoza i otvaranja novih radnih mesta. Preduzeća koja posluju u slobodnim zonama dobiće pravo na odbitak prethodnog poreza za promet dobara i usluga koji se vrši u slobodnoj zoni, za koje bi imao pravo na odbitak prethodnog poreza kada bi ta dobra ili usluge nabavljao za potrebe obavljanja delatnosti van zone.

Izmenama Zakona o PDV-u rebuplički i pokrajinski organi, kao i lokane samouprava postaće obveznici plaćanja PDV-a kada vrše promet dobara i usluga iz sovje nadležnosti koji može da dovede do narušavanja konkurencije, navodi se u obrazloženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: