Nije trenutak za probleme TENT-a?

Radnici termoeleketrane "Nikola Tesla", poslovodstvo EPS-a i predstavnici vlade nisu se dogovorili o ispunjenju zahteva radnika.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 19.01.2012.

15:33

Default images

Posle sastanka pojavile su se oprečne informacije da li će biti ugrožena proizvodnja struje i snabdevanje potrošača.

Predsednik sindikata smenskih radnika TENT-a Dragoslav Ljubičić je posle sastanka kazao da se štrajk nastavlja, ali da uprkos tome, snabdevanje potrošača električnom energijom u Srbiji neće biti ugroženo i neći biti smanjenja proizvodnje struje.

Direktor Vladine Kancelarije za saradnju sa medijim Milivoje Mihajlović kaže da Vlada Srbije nije razmatrala štrajk u Termoelektranama "Nikola Tesla". Međutim, odmah po neuspešnom završetku pregovora, TENT je saopštio da dosadašnjim aktivnostima predstavnika Sindikata smenskih radnika tog preduzeća nije bila ugrožena proizvodnja električne energije, ali bi dalja radikalizacija štrajka mogla dovesti do problema u funkcionisanju celokupnog privrednog društva.

Tim povodom predstavnici poslovodstva PD TENT sutra će održati konferenciju za novinare u Beogradu, kojoj će pored predstavnika poslovodstva TENT-a prisustvovati i državni sekretar u ministarstvu infranstrukture i energetike Dušan Mrakić i generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković.

Upravo sa njima dvojicom, nezadovoljni radnici na sastanku nisu postigli nikakav dogovor, a preneto im je da "nije momenat" da se njihovi problemi reše, iako su, kako im je rečeno, opravdani.

S druge strane, ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić kazao je da nije nadležan za rešavanje problema oko plaćanja smenskog rada u TENT-u jer je u oitanju radno-pravni spor.

Mrkonjić nije bio na pregovorima sa štrajkačima, iako je to ranije najavljeno.

Oko 660 smenskih radnika u TENT-u povući će se ispred upravne zgrade gde su do sada štrajkovali u jednu od sala u TENT-u, odakle će ići na posao i gde će se vraćati dok traje štrajk, rekao je Ljubičić.

Privredno društvo TENT iz Obrenovca radi punom snagom i bez zastoja, a celokupnu proizvodnju isporučuju elektroenergetskom sistemu Srbije.Kako je saopšteno, TENT je na dnevnom nivou isporučio više od 67 miliona kilovat sati (kWh) električne energije što je više od polovine ukupne proizvodnje Elektroprivrede Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: