Fijat: "L-zero" kreće krajem maja

Kompanija Fijt automobili Srbija zaposlila je tokom ovog meseca 97 novih radnika, u skladu sa predviđenim planom zapošljavanja u 2012.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.01.2012.

13:16

Default images

Većina novozaposlenih je angažovana za pripremu početka serijske proizvodnje novog modela automobila "L-zero" koja je planirana za kraj maja.

FAS je saopštio da se privodi kraju rekonstrukcija fabrike - pogon "Karoserija" je kompletiran, a "Montaža" i "Lakirnica" će biti završeni u roku od mesec dana.

"U prvoj fazi proizvodićemo model sa pet sedišta, a serijska proizvodnja tog automobila je planirana da počne krajem maja 2012. godine", rekao je generalni direktor FAS-a Antonio Ferara krajem prošle godine prilikom posete najviših državnih zvaničnika fabrici u Kragujevcu. Razlog za posetu delegacije fabrici 13. decembra 2011. godine bio je zvanično obeležavanje proizvodnje probne serije modela L-zero, u skladu sa prethodno definisanim planom.

"Trenutno smo u završnoj fazi realizacije investicija u vrednosti od 940 miliona evra. Ova fabrika se gradi u skladu sa svetskim standardima i predstavljaće jednu od najmodernijih Fiatovih fabrika", izjavio je direktor za poslovni razvoj "Fiat-Chryslera" i generalni direktor "Iveca" Alfredo Altavila. "Nastavljamo sa zapošljavanjem, po planu da do kraja 2012. brojimo 2.400 zaposlenih. Uveren sam da u ovoj fazi ništa ne može zaustaviti ovaj projekat", rekao je on.

Kako bi projekat bio realizovan u skladu sa neophodnim standardima, tokom narednih meseci, FAS će nastaviti da traga za kvalifikovanim pojedincima, koji nakon zapošaljavanja prolaze kroz dodatne sveobuhvatne trening programe kreirane u skladu sa zahtevima radnog mesta, stepenom kvalifikacija i drugim unapred definisanim kriterijumima.

Ulaganje u profesionalni razvoj zaposlenih jedan je od ključnih prioriteta kompanije, u prilog čemu govori i činjenica da je tokom prethodne godine, svaki zaposleni prošao kroz minimum 400 sati treninga, a ovogodišnji plan predvidja da taj broj bude još i veći.

Treninzi zaposlenih koji se sprovode kako u Kragujevcu tako i u Fijatovim fabrikama širom Italije, Turske i Poljske, primarno su koncipirani da pruže svakom zaposlenom neophodno znanje za rad na najmodernijoj opremi i u najnaprednijim tehnološkim procesima koji se implementiraju u FAS-u.

Potpuna obnova fabrike koja se prostire na 1,4 miliona kvadratnih metara, kako je navedeno, podrazumeva radove kao što su obnova krovnih konstrukcija, remedijacija zemljišta, renoviranje prozvodnih pogona i instaliranje najsavremenije opreme vrhunskog kvaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: