"Ostavka ako nisam radio dobro"

Dragutin Radosavljević, direktor Poreske uprave i doktor pravnih nauka, kaže da će podneti ostavku ako se utvrdi da je lose obavljao svoj posao.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2012.

19:25

Default images

On je još jednom uputio izvinjenje gradskoj upravi zbog toga što se greškom našla na spisku poreskih dužnika koji je Uprava objavila.

Radosavljević je ponovio poziv drugima koji smatraju da su se zbog propusta našli na spisku da se jave i dodao da se greške dešavaju, a da ovog puta zbog toga "nikome nije načinjena šteta".

On je dodao da svi koji smatraju da su na spisak dužnika dospeli bez razloga mogu da donesu dokaze za to, a Poreska uprava će otkloniti greške.

Radosavljević je negirao postojanje korupcije u slučajevima dužnika sa spiska koji je PU objavila, mada, podsetio je, Uprava je 2011. godine protiv 17 lica pokrenula disciplinski postupak i oni su ostali bez posla zbog umešanosti u korupciju.

On kaže da lično ne beži od odgovornosti ako nadležno Ministarstvo finansija i Vlada Srbije smatraju da nije dobro obavljao svoj posao.

"Ako Ministarstvo finansija i Vlada Srbije smatraju da ovaj posao nisam obavljao na zadovoljavajući način, da je to proizvelo loše posledice po Poresku upravu, naravno da ću podneti ostavku", rekao je direktor.

Na opasku da na spisku navodnih dužnika ima čak i pokojnika Radosavljević ne isključuje da je moglo da dodje do kradje identiteta.

"Postoje 'fantom' firme koje se registruju sa ukradenom ličnom kartom, a da to niko ne prijavi, pa se u Agenciji za privredne registre evidentira neki takav subjekat", kaže Radosavljević i dodaje da onda ne može on biti kriv što u Srbiji može da se registruje firma za 250 evra, da se naprave dugovi, a zatim se otvori nova firma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

9 h

Podeli: