LE: Ko je najveći poreski dužnik?

Nakon što je Poreska uprava Srbije objavila spisak najvećih dužnika, svi se trude da otkriju ko je Novica Jovanović koji državi duguje 308 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2012.

10:32

Default images

Jovanović je najveći dužnik među fizičkim licima, ali ni u Poreskoj upravi, a ni u njegovom rodnom Leskovcu ne znaju o kome je reč.

“Kada uključimo kompjutere videćemo ko je u pitanju, mada mislim da je reč o grešci, jer bi tako veliki dužnik bio poznat makar među našim službenicima” , kaže jedan od nadležnih u Poreskoj upravi u Leskovcu. Blažo Đurković iz Zemuna, treći po visini duga prema Upravi, sa 127 miliona dinara, kaže da je u pitanju greška jer se vodi sudski spor već sedam godina koji još nije okončan.

“Zaprepastio sam se kad sam video svoje ime na listi. To nije tačan podatak. Imam nešto što je sporno, a postupak se pred sudom vodi još od 2005. Ali to nije ni približno toliki novac, već je reč o deset puta nižoj cifri” , kaže Đurković.

U Poreskoj upravi navode da su “detaljno proveravali dužnike i pre objavljivanja spiska, ali će to učiniti još jednom”.

Ni ostali dužnici mahom ne priznaju da imaju dug. U “Verano motorsu”, koji prema spisku duguje 1,28 milijardi dinara, kažu da moraju da provere sa finansijskom službom da li je to zaista tako.

“U slučaju da dugujemo državi, naravno da nameravamo da platimo i uvek ćemo izmiriti sve dugove prema državi. I do sada smo redovno plaćali. A sada je pitanje da li postoje neki drugi ciljevi zbog kojih su stavljali određene firme na listu ili je to tačan podatak” , kažu u ovoj kompaniji.

Ni Dragan Kopčalić, vlasnik građevinskog preduzeća „Montera”, ne priznaje dug od oko 600 miliona dinara. On kaže da je predao tužbu Ustavnom sudu jer je Poreska uprava neosnovano blokirala tu firmu pre godinu dana.

I ostali dužnici „Srbijašume”, „Lasta” i „Simpo“ negiraju višemilionske iznose po osnovu duga na poreze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: