Srbija ozbiljno pokreće Koridor 11

Direktor Koridora Srbije Mihajlo Mišić kaže da bi u 2012. godini trebalo ozbiljno da se pokrene gradnja autoputa na koridoru 11.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 07.01.2012.

14:42

Default images

"Plan je da se intenzivno radi na tom pravcu i autoputem povežu Beograd i Čačak", kazao je Mišić i dodao da je reč o jednom od najopterećenijih putnih pravaca u Srbiji.

On je podsetio da se trenutno na toj trasi radi deonica od Uba do Lajkovca duga 12,7 kilometara, ali da je bilo kašnjenja radova na delovima koje je radila Nibens grupa, koja je sada u stečaju.

“Sada je ta deonica podeljena ostalim izvođačima i očekuje se bolja realizacija“, kazao je Mišić. Direktor Koridora Srbije je istakao da se intenzivno radi na eksproprijaciji zemljišta od Ljiga do Preljine i dodao da se očekuje početak gradnje te deonice u 2012. godini.

Mišić je ocenio da je za eksproprijaciju zemljišta za gradnju autoputa od Beograda do Čačka potrebno oko pet milijardi dinara.

Prema procenama Puteva Srbije, za gradnju preostalih devedesetak kilometara autoputa na toj deonici biće potrebno oko 500 miliona evra.

Autoput na takozvanom koridoru 11 preko Beograda i Čačka bi trebalo da poveže Srbiju sa Crnom Gorom i dalje pomorskom vezom s jugom Italije, a na severu autoputem od Beograda preko Vršca s Rumunijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: