Čekaju Novu godinu i ruski kredit

Železnice Srbije očekuju da će prvi sporazum o korišćenju ruskog kredita od 800 miliona evra za modernizaciju železnice potpisati posle Nove godine.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 28.12.2011.

14:46

Default images

Prema rečima direktora Direkcije za infrastrukturu Železnica Srbije Milana planirana je izgradnja drugog koloseka od Pančevačkog mosta u Beogradu do Pančeva, a prvi radovi će početi čim to vremenski uslovi budu dozvolili.

Trenutno se pregovara o cenama, a Maksimović navodi da su Rusi već preložili cene, te da ih u Železnicama analiziraju kako bi došli do realnih, tržišnih cena u region. Okvirni ugovor će obuhvatiti i dogovor oko izvođenja radova na ostalim planiranim projektima u okviru finansijskog aranžmana sa Rusima.

To su projekti za nastavak izgradnje pruge Valjevo - Loznica, nabavku novih ruskih dizel motornih vozova u vrednosti oko 100 miliona dolara i rekonstrukciji pruge na šest deonica na Koridoru 10 u ukupnoj dužini oko 110 kilometara (deonice Sopot - Kosmajski Kovačevac, Vinarce - Djordjevo,Vranjska Banja - Ristovac, Bujanovac - Bukarevac, Mala Krsna-Velika Plana i Golubinci - Ruma).

U Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku kažu da ministarstva finansija dve zemlje treba u narednom periodu da ugovore finansijske uslove kredita i potpišu ugovor, nakon čega će taj dokument morati da prođe kroz parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: