Cvetković: Otkrićemo ko su dužnici

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je 95 odsto poreskih dužnika iz privatnog sektora i da je loše da podaci o poreskim dužnicima budu tajni.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2011.

14:38

Default images

"Loše je da to bude tajni podatak. U tom kontekstu u sklopu zakona koji prate ovaj budžet predložena je izmena, koja će omogućiti da se na sajtu objave najveći dužnici", rekao je premijer u skupštinskoj raspravi o predloženom budžetu za 2012. godinu i pratećim zakonima.

Poslanici LDP su u toku rasprave tražili od Cvetkovića da saopšti najveće poreske dužnike, a posebno javna preduzeća.

Premijer im je odgovorio da misli da nije preterano da se sa time sačeka još "dva-tri" dana dok ne bude bio usvojen zakon koji će to omogućiti, s obzirom da to do sada nije bilo moguće.

"Mislim da nije preterano za one koji žele to da znaju da ako su čekali sedam godina sačekaju još dva dana", rekao je Cvetković.

U paketu sa budžetom za 2012. godinu poslanici razmatraju I izmene Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koje, pored ostalog, uvode mogućnost da Poreska uprava može objaviti obaveštenje o iznosu poreskog duga svih poreskih obveznika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: