Ćirić: U JRB ulažemo 45 mil. evra

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić najavio je novi investicioni ciklus u kompaniju Jugoslovensko rečno brodarstvo (JRB), vredan između 40 i 45 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2011.

12:54

Default images

Realizacija ulaganja će početi 2012. godine, a pomenuta suma će biti investirana u narednih pet godina, rekao je Ćirić.

"Jednu polovinu novca obezbediće JRB, drugu polovinu država, da li kroz jeftinije kredite ili subvencionisane kredite za ovu vrstu delatnosti ili neki drugi način uz saradnju sa strateškim ili finansijskim partnerom - videćemo", rekao je Ćirić. On je naglasio da je JRB strateški važno preduzeće za državu i da je cilj da JRB zadrži lidersku poziciju.

"Investicioni program treba da rezultira da JRB u narednih pet godina potpuno obnovi rečnu flotu i preuzme lidersku poziciju ne samo u Srbiji već i u okruženju", rekao je ministar, ističući da JRB ima kapaciteta kada su u pitanju ljudski resursi i tehnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: