Kalanović: Kamatu snizili na 2 %

Fond za razvoj Srbije sniziće kamate na odobrene kredite u narednoj godini za jedan procenat, odlučeno je na sednici Upravnog odbora Fonda u Nišu.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 28.12.2011.

08:09

Default images

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović rekla je da će kamata za preduzetnike u 2012. biti dva odsto umesto dosadašnjih tri odsto, što će prema njenim rečima biti antikrizna mera vlade za pomoć preduzetnicima.

Ona je napomenula da je posle godinu dana rada Fonda u Nišu, posle preseljenja iz Beograda, više od trećine zahteva korisnika bilo podneto preko sedišta Fonda u tom gradu. Kalanovićeva je ocenila da je odluka o izmeštanju sedišta Fonda iz Beograda u Niš, bila opravdana i da je Niš pokazao da je kadrovski sposoban da prihvati jednu takvu instituciju, koja bi imala sve uslove za rad, kao da je u Beogradu, ili Novom Sadu.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je da je u poslednja tri meseca broj podnetih zahteva preko sedišta Fonda u Nišu uvećan na 60 odsto u ukupnim zahtevima za pozajmice.

Direktor Fonda za razvoj Slađana Backović rekla je da je Fond ove godine odobrio 643 kredita, u ukupnom iznosu od 14,7 milijardi dinara, i da je na sednici Upravnog odbora odobreno još oko 2,2 milijarde dinara kredita.

Backović je rekla da je Fond uložio znatne napore u pogledu saniranja i vraćanja ranije odobrenih kredita i radio na većoj kontroli namenski odobrenih kredita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: