Odobren kredit Komercijalnoj banci

Komercijalnoj banci međunarodna finansijska korporacija odobrila je kredit vredan 50 miliona evra kako bi se osnažio bankarski sektor u Srbiji.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 27.12.2011.

12:08

Default images

IFC fond je za kapitalizaciju decembra 2009. godine investirao oko 42 miliona evra u preferencijalne akcije bez prava glasa Komercijalne banke, što je obezbedilo kapital koji je pomogao rast te banke tokom protekle dve godine.

Novi kredit koji se kvalifikuje kao kapital drugog reda, deo je strategije IFC-a za podršku sistemskih banaka u regionu i ekonomskog rasta na zapadnom Balkanu. "Kredit IFC-a će podržati dalji rast Komercijalne banke", naglasio je direktor IFC-a za Evropu i centralnu Aziju Tomas Telma.

"Radimo sa Komercijanom bankom kako bi osnažili bankarski sistem u Srbiji i obezbedili neometan priliv sredstava privredi i pojedincima kojima je to potrebno. Kredit IFC-a će podržati dalji rast Komercijalne banke", rekao je Telma.

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Ivica Smolić kazao je da će novi kredit osnažiti kapitalnu poziciju te banke i pomoći joj da proširi obim usluga u Srbiji i na drugim tržištima gde radi, a konsolidovaće i strateški partnerski odnos sa IFC-om.

Srbija je 2001. godine postala članica IFC-a. Do danas u Srbiju IFC investirao oko 672 miliona dolara ili oko 513 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: