Uskoro ćemo se osiguravati kod Rusa

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da je dala dozvolu za rad Akcionarskom društvu za osiguranje Sogas, sa sedištem u Novom Sadu.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.12.2011.

15:58

Default images

Osnivači te kompanije su osiguravajuće društvo gasne industrije iz Moskve sa 51 odsto i Javno preduzeće Srbijagas iz Novog Sada sa 49 odsto učešća u osnivačkom kapitalu.

Osnivački kapital je šest miliona evra, a prema ranijim informacijama, od ukupne sume 2,9 miliona evra izdvaja Srbijagas, a preostalih 3,1 ruski Sogas, koji je ćerka-firma energetske kompanije Gasprom.

Osiguravajuća kompanija Sogas će se baviti svim vrstama neživotnih osiguranja, a u poslovanju će prvenstveno biti orijentisano na domaći energetski sektor, odnosno na naftnu industriju.

Srpska centralna banka je navela da je reč o 13. "grinfild" investiciji u sektor osiguranja u Srbiji od 2006. godine.

Osnivanjem još jednog društva za osiguranje u Srbiji, kako se ističe, povećava se kapacitet domaćeg osiguranja u delu pokrića rizika u oblasti energetike.

Poslovanjem na tržištu osiguranja društva čiji su osnivači s tržišta koje dosad nije bilo prisutno u ovoj oblasti očekuje proširenje ponuda u osiguranju i jačanje konkurencije,koja će doprineti povoljnijim uslovima i boljem kvalitetu usluga, ističe NBS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: