Cvetković: Nema plata bez doprinosa

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković kaže da će se predloženim izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji povećati poreska disciplina.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.12.2011.

15:53

Default images

"Banke će dozvoljavati isplatu zarada samo uz ustavnovljeno plaćanje obaveza po osnovu poreza i dopirnosa za obavezno socijalno osiguranje", kazao je Cvetković.

Cvetković je kazao da će bankama za to biti obezbeđen poseban softver, dok će odgovornost za kontrolu i dalje biti na Poreskoj upravi.

Prema njegovim rečima, izmenama Zakon o poreskom postupku omogućiće se i objavljivanje obaveštenja o poreskim dužnicima na internet sajtu Poreske uprave.

"Predviđeno je i odlaganje plaćanje poreskog duga bez davanja obezbeđenja za male iznose duga, što će posebno biti pogodno za mala i srednja preduzeća", kazao je Cvetković.

Kako je dodao, predviđeno je i relaksiranje uslova za reprogram poreskih obaveza, naročito u postupku stečaja i restrukturiranja i uređivanje nadležnosti jedinica lokalne samouprave da vode drugostepeni postupak za sve izvorne javne prihode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: