Dinkić: Javne finansije u raspadu

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić kaže da će URS podržati "tehnički" budžet koji će "morati da se menja odmah po formiranju vlade".

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 26.12.2011.

14:40

Default images

"URS će podržati predloženi budžet samo iz jednog razloga - da se obezbedi stabilna isplata penzija, plata u zdravstvu i školstvu i da lokalne samouprave dobiju novac za funkcionisanje", rekao je Dinkić.

On je kazao da je "izlišno" u drugim aspektima ulaziti u analizu budžeta, jer je predlog "tehnički" i nije rađen sa ambicijom da traje celu godinu. Dinkić je rekao da će nova vlada morati da izradi potpuno nov budžet i da uradi ozbiljnu reformu javnih finansija.

"Stanje javnih finansija približava se raspadu. Javnu dug će sigurno premašiti granicu od 45 odsto bruto društvenog proizvoda, ako već i nije, a u Ministarstvu finansija ne postoje ideje kako da se to zaustavi", kazao je Dinkić.

On je naglasio da je "najgore to što u ovoj godini jedan deo vlade nije ni bio svestan koliko se ne radi i nisu ni pokušali da se nešto promeni".

Prema njegovim rečima, parlamentarni izbori će biti ubrzo raspisani i zato i nema smisla da se daju bilo kakvi predlozi, a oni koji vode finansije su svakako nezainteresovani.

"Što pre bude formirana nova vlada to će biti bolje. Jedina pozitivna stvar po kojoj ću pamtiti ovu godinu je u vezi sa Novakom Đokovićem i našim sportistima", rekao je Dinkić navodeći da je 2011. bila jedna od najlošijih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: