Aerodrom: Bolja usluga, niža cena

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu će od 1. januara 2012. sniziti naknade za sletanje za pet odsto, a korišćenje infrastrukture biće za četiri odsto jeftinije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.12.2011.

15:32

Default images

Niže cene će se odnositi na sve aviokompanije i tipove aviona, saopštio je beogradski aerodrom, navodeći da je to treći put za godinu dana da snižava cene svojih usluga avioprevoznicima.

"Sigurni smo da ćemo ovom odlukom još više podstaći tržišnu utakmicu među avioprevoznicima, a da će najveću korist imati putnici kojima će se pružati sve bolja usluga za sve manje novca koji će izdvajati za avionske karte", izjavio je generalni direktor aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević.

Beogradski aerodrom već godinu i po dana beleži neuporedivo brži rast obima saobraćaja u odnosu na konkurentske aerodrome u regionu, a sredinom decembra je nadmašio broj od tri miliona opsluženih putnika tokom ove godine.

Tako je, na primer, u oktobru mesečni porast broja putnika u odnosu na isti mesec prošle godine bio već za više od 20 odsto, dok je u Sofiji zabeležen pad.

U novembru je, po istom kriterijumu, povećanje u Beogradu iznosilo 18 odsto, a aerodrom je, sa 215.000 putnika, imao veći promet od svih osam međunarodnih aerodroma u Hrvatskoj zajedno, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: