Piloti traže da se sačuva Jat

Sindikat saobraćajnih pilota Srbije čini napore kako bi bio aktivno uključen u pronalaženje najboljeg rešenja za očuvanje nacionalne avio kompanije Jat ervejza.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 26.12.2011.

13:41

Default images

"Smatramo da svojim iskustvom možemo značajno da doprinesemo postizanju tog cilja", navedeno je u saopštenju ovog sindikata koji predstavlja pilote Jata u čije licence je uloženo 65 miliona dolara.

U saopštenju se navodi da su piloti ove avio kompanije uvereni da je domaće tržište perspektivno te da će istrajati u zahtevima da se omogući pozitivno poslovanje Jata sa minimalno 14 aviona.

Posle propalog tendera za pronalazak strateškog partnera za Jat, država namerava da formira novu nacionalnu avio-kompaniju, na koju bi bio prenet deo zaposlenih i avioni, ali bez dugova.

Plan sadašnjeg menadžmenta je da firma koja će biti izdvojena iz postojećeg Jata, trebalo da za početak ima oko 500 zaposlenih i šest aviona novije generacije.

Taj plan će biti prosleđen Vladi na odobrenje. Biće ukinute neke linije, a na profitabilnim će biti povećana frekventnost.

U međuvremenu, Novi magazin, je objavio da grupa srpskih biznismena pregovara s predstavnicima Vlade Srbije o kupovini nacionalog avioprevoznika Jat ervejz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: