Država nas zadužila još 83 mil. EUR

Srbija će se zadužiti za dodatnih 83 miliona evra, od kojih je 13 miliona predviđeno za kupovinu zgrade Aeroinženjeringa za Prvi opštinski sud u Beogradu.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.12.2011.

12:59

Default images

To je utvrđeno je sporazumima o zajmu koje je Skupština Srbije danas potvrdila.

Srbija će se za kupovinu zgrade Aeroinženjeringa i izvođenje radova na tom objektu za potrebe smeštaja Prvog osnovnog suda zadužiti kod Komercijalne banke, koja je, kako je navela Vlada Srbije, dala najbolju ponudu. U zgradi Aeroinženjeringa ranije je bilo sedište kompanije Mobtel.

To je poslovna zgrada, površine 7.800 kvadratnih metara, koja se nalazi u Novom Beogradu, na uglu Bulevara Nikole Tesle i Aleksinačkih rudara.

Srbija će se kod nemačke razvojne banke KfW-a zadužiti za 45 miliona evra za rehabilitaciju daljinskog grejanja, a 25 miliona evra za program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine.

Rok otplate zajma za rehabilitaciju daljinskog grejanja je 12 godina, uključujući grejs period od četiri godine, dok je otplata zajma polugodišnja. Kamatna stopa na godišnjem nivou je 2,5 odsto.

Srbija će zajam za program vodosnadbevanja vraćati u 25 polugodišnjih rata počev od 30. decembra 2014. godine. Kamatna stopa na godišnjem nivou biće 3,49 odsto.

Skupština Srbije potvrdila je i izmene sporazuma Srbije i Evropske investicione banke o osnivanju i aktivnostima regionalne kancelarije te banke u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: