Kreditom kupujemo Aeroinženjering

Ministarstvo pravde je započelo proces kupovine zgrade Aeroinženjeringa u stečaju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.12.2011.

19:18

Default images

Vlada Srbije je u februaru donela odluku da u toj zgradi bude smešteno kompletno parnično odeljenje Prvog osnovnog suda.

Prethodno je oglas za tendersku prodaju dva puta bezuspešno oglašavan. Na oglas koji je objavljen 26. maja javilo se samo Ministarstvo pravde, koje je ponudilo osam miliona evra u

Ugovor je zaključen 27. juna, a aneksi ugovora koji se tiču rokova plaćanja 23. seprembra i 30. novembra. Ugovor je sklopljen sa Agencijom privatizaciju kao stečajnim upravnikom nad Aeroinženjeringom. Rok za isplatu novca je 30. januar 2012. Novac se obezbeđuje iz kredita iz Komercijalne banke koja je dala najbolju ponudu na poziv Vlade, koji je bio upućen na adresu 33 banke. Novac se isplaćuje Ageniciji za privatizaciju koja dalje raspodeljuje novac u skladu sa zakonom.

Na sednici 8. decembra Vlada je usvojila zakon kojim se reguliše njeno zaduživanje kod Komercijalne banke od 13 miliona evra, koji će po hitnom postupku biti prosledjen parlamentu na usvajanje.

Kupovinom te zgrade koja je ranije pripadala jednom od preduzeća kompanije Braća Karić, koje je u stečaju, ubuduće će svaki sudija imati svoju sudnicu i moći će da sudi svakog radnog dana, jer će u njoj biti smešteno kompletno parnično odeljenje Prvog osnovnog suda.

Zgrada će biti plaćena osam miliona evra, odnosno oko 800 evra po kvadratu, dok će ostatak kredita biti uložen u adaptaciju zgrade od 1.000 kvadratnih metara u kojoj će se nalaziti 110 novih sudnica. U Skupštini Srbije u toku je rasprava o predlogu Zakona za zaduživanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: