Kako će se živeti na Voždovcu /FOTO

Ministar životne sredine Oliver Dulić obišao je ogledni stan u novoizgrađenom naselju na lokaciji nekadašnje kasarne Vojvoda Stepa Stepanović u Beogradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.12.2011.

14:41

Default images

Dulić je najavio da da će prvi stanovi biti useljeni na proleće naredne godine.

Dulić je istakao da novoizgrađeno naselje, u kome će prve zgrade biti završene u februaru, stanovi useljivi krajem aprila i početkom maja, predstavlja jedan od najvećih stambenih projekata u Evropi i da je doprineo da u njemu bude zaposleno oko 30.000 građevinskih radnika. Prema njegovim rečima, to je građevinski projekat koji predstavlja veliki uspeh ne samo za Građevinsku direkciju Srbije, već i za ministarstvo i vladu.

"Stan je napravljen od domaćeg materijala i sve što je u njemu korišćeno je od domaćih proizvođača, tako da smo pored upošljavanja građevinskih radnika uspeli da uposlimo i domaće proizvođače građevinskog materijala", rekao je Dulić i dodao da je cena kvadrata stana od 1.250 do 1.290 evra sa PDV-om. Dulić je istakao da će takvih projekata u budućnosti biti još i dodao da je zadatak države da se u Beogradu, ali i u drugim gradovima Srbije, izvode projekti koji će pomoći građevinskoj industriji u uslovima svetske ekonomske krize.

On je istakao da se u ovom trenutku izvode radovi u čitavoj Srbiji i podsetio da se, pored projekta na lokaciji na Voždovcu, u Srbiji izvodi 250 građevinskih projekata i da je oko 80.000 radnika zaposleno na njima.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Dragan Grujić rekao je da se trenutno radi 44 objekta sa 4.616 stanova na svih sedam gradjevinskih parcela i da radovi teku planiranom dinamikom.

Ukazujući da je na projektu uposlono više od 80 građevinskih fiirmi iz čitave Srbije sa više od 10.000 radnika i 13.000 kooperanata, on je dodao da će i na poslovima infrastrukture biti uposleno nekoliko hiljada radnika.

"Sa svim radnicima koji rade i na proizvodnji gradjevinskog materijala možemo da kažemo da trenutno na projektu radi više od 30.000 radnika" istakao je Grujić.

On je dodao da će svi objekti na lokaciji nekadašnje kasarne biti energetski efikasni što znači da će od septembra naredne godine dobiti energetske pasoše.
Prema njegovim rečima, paralelno sa izgradnjom stanova odvijaju se radovi i na pratećoj infrastrukturi, odnosno radi se toplovod, vodovod, kanalizacija, primarne i interne saobraćajnice...

Investitor projekta je Građevinska direkcija Srbije, a deo stanova biće namenjen za rešavanje stambenih problema pripadnika Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: